Genbrugstræ

Recycled - Slider

En stor del af vores borde, er lavet af genbrugsplanker fra nedrevne huse i Indonesien. Efter nedrivning sorteres træet, og det som er brugbart ligges efterfølgende til tørring. Efter tørring, sorteres træet igen, og det som ikke har slået sig, bruges til møbelproduktion. At arbejde med genbrugstræ er en langsommelig proces, og det er et stort arbejde at fjerne skruer og søm, så træet kan genanvendes.

Men når man ser det færdige resultat, er det hele umagen værd - møbler i genbrugstræ har en unik patina og charme, som man ikke får når man bruger nyfældet træ. Det betyder også, at der stadig kan være huller efter søm/skruer og diverse hakker samt brugsspor da træet jo er optil 100 år gammelt. Selv genbrugstræ er organisk, og derfor må man også påregne at det vil fortsætte med at ”arbejde” i forhold til varme/kulde og der kan komme små revner. 

Lærketræ

Vintage black - slider

Vi bruger også massiv lærketræ fra Sibirien til vores plankeborde. Træet er ovntørt ned til 7-8% så det er anvendeligt til møbelproduktion og forhindrer at bordet slår sig eller der kommer store revner. Træ er dog et organisk materiale, og vil fortsætte med at ”arbejde” i forhold til varme/kulde. Derfor kan små revner komme med tiden, som er en del af produktet. 

Mine borde bliver lavet af 48mm tykke planker, som limes sammen til en stor plade. Efterfølgende slibes overfladen med en grov stålbørste så træets årer kommer frem, det giver en rå og rustikt overflade. Bordet er efterfølgende bejdset og slutteligt lakeret så den tåler dagligt brug. Lærketræ er en meget holdbart træsort, som bla. bruges skibe, moler og udendørs konstruktioner. Et spisebord i lærketræ er derfor meget slidstærkt, og kan holde i mange år. 

 

 

Lidt om CasaNordic

CasaNordic blev startet i august 2013.

Jeg startede CasaNordic fordi møbler er min store passion, og fordi jeg ville udvikle mine egne møbler og få dem produceret til en fair pris. Jeg ville lave fede møbler i god kvalitet og til en pris der er til at betale - Stilen skulle være rustik, rå og enkel...

Jeg har 15 års erfaring som produktudvikler, og størstedelen af sortimentet har jeg selv været med til at designe. Jeg arbejder direkte med fabrikkerne i Indonesien og på Filippinerne og møblerne bliver sendt fra fabrikkerne og direkte til CasaNordic's lager i Danmark. Jeg er med fra første prototype, og følger produkter helt til dørs – ja faktisk bogstaveligt, da det også er mig selv som vil komme og levere dine møbler.

De møbler som du finder hos CasaNordic kan du derfor ikke finde andre steder - de forhandles kun af CasaNordic. Men selvom sortimentet er unikt og håndlavet, så vi du opdage at priserne er meget rimelige. Jeg har en fast lav pris på mine produkter - det syntes jeg er mest fair for alle.

Hvis du vil opleve sortimentet "live" så er du velkommen i vores showroom i Hvidovre - vi har istandsat en gammel industribygning i rå og rustik stil, og vi byder gerne på en kop kaffe imens du kigger lidt rundt... Vi glæder os til at se dig.